Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad (MR) is een beleidsorgaan dat zich bezighoudt met beleidszaken op schoolniveau. De MR is een wettelijk verplicht orgaan en bestaat uit een oudergeleding en een personeelsgeleding. De huidige samenstelling van de MR bestaat uit:

Oudergeleding
- David Fokkema
- Yuri Kweekel
- Sam Pothuizen

Personeelsgeleding
- Simone Buskermolen
- Ilse van Tol
- Lianne Schouten-Joore

Notulen MR vergaderingen
Notulen MR vergadering 24 september 2019
Notulen MR vergadering 6 november 2019

Hieronder stellen de MR-leden zich aan u voor. Mijn naam is Yuri Kweekel, 44 jaar, getrouwd met Joyce en vader van Evi (1e klas Amstelveen college) en Finn (groep 7). Wij wonen in Kudelstaart aan de Rechtsbuitenstraat. Ik ben een geboren Rotterdammer, opgegroeid in Capelle aan de IJssel en ik heb gestudeerd in Maastricht (Hoge Hotelschool) en Amsterdam (VU, Sociaal-Culturele Wetenschappen). Mijn maatschappelijke carrière ben ik in 2001 begonnen bij het toenmalige KPMG Ebbinge. Inmiddels ben ik alweer negen jaar mede-eigenaar van In Good Company, bureau voor talentmanagement, gevestigd in Nieuwveen. Ik ben ondernemer, assessor en coach.
In mijn werk draait alles om het zichtbaar maken, activeren en ontwikkelen van kwaliteiten. Vanuit een positieve gedachte en met een focus op talent! Ik ben van mening dat we hier in de opvoeding en op school al mee aan de slag moeten gaan.
De afgelopen 5 à 6 jaar heb ik met veel plezier zitting gehad in de medezeggenschapsraad. Mijn motivatie om dit te blijven doen, is vooral gebaseerd op mijn sterke interesse voor persoonlijke ontwikkeling. Deze begint al vanaf de geboorte, maar krijgt op school natuurlijk een enorme ‘boost’. Graag wil ik op deze manier een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uw en mijn kinderen. Bovendien ben ik op deze manier betrokken bij al het reilen en zeilen op school en kan ik hier een actieve bijdrage aan leveren.Ik ben Simone Buskermolen, 45 jaar, getrouwd met Sander en moeder van Nina (4e klas Alkwin Kollege), Tijmen (2e klas Alkwin Kollege) en Jochem (1e klas Alkwin Kollege). Daarnaast hebben wij nog een hond genaamd Toby. Wij wonen in Kudelstaart aan de Linktsbuitenstraat. Ik ben geboren in Zevenaar. De PABO doorlopen in Arnhem.
Ik geef het liefst les in de bovenbouw. Naast het lesgeven ben ik ook gedragsspecialist op de OBS.
Sinds 2010 ben ik werkzaam als leerkracht op OBS Kudelstaart. Daarvoor heb ik Op ‘t Joppe in Nieuw Vennep gewerkt en ik ben mijn loopbaan begonnen in Hoofddorp op Twickel. Dit schooljaar voor de tweede maal zitting in de medezeggenschapsraad van OBS Kudelstaart.Ik ben David Fokkema, vader van Esther (net naar de middelbare school), Hannah (groep 8) en Micha (groep 1). Ik zit in de MR sinds voorjaar 2014 en ben op dit moment voorzitter. Naast vijf jaar als onderzoeker ben ik bijna negen jaar werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs, waarvan acht jaar op het Kaj Munk College in Hoofddorp. Sinds 2016 werk ik op de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam als docent op het natuurkunde practicum. Mijn hart ligt bij het onderwijs, en daarom voel ik mij ook betrokken bij het onderwijs dat mijn kinderen krijgen. Wij hebben bewust gekozen voor de OBS vanwege het kleinschalige, warme karakter van de school. De leerkrachten zetten zich vol in en hebben oog voor de individuele leerling. Als lid van de MR hoop ik een zinvolle bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het onderwijs op de OBS.Ik ben Lianne Schouten en geef dit schooljaar met heel veel plezier les aan groep ⅞. Ik werk inmiddels alweer 13 jaar op de OBS. Ik vind lesgeven aan de bovenbouw het leukste dat er is. Naast het lesgeven ben ik ook al jaren lid van de MR. Ik vind het leuk en interessant om mee te denken en indien nodig beslissingen te nemen binnen de MR. 

Ik ben 35 jaar en woon in Aalsmeer. Ik heb een man en 2 stoere knullen: Tygo en Pim. Zij zijn 8 en 6 jaar oud. In mijn vrije tijd tennis ik graag. Mijn naam is Sam Pothuizen - Veerman. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Mijn dochter Jessie zit in groep 5, Daan zit in groep 4 en Novi van 3 jaar. 
Ik heb gestudeerd aan het CIOS in Haarlem en werk al 10 jaar op een kinderdagverblijf in Aalsmeer oost met kinderen van 2 tot 4 jaar. In mijn vrije tijd voetbal ik graag.